Правила харчування у спеку.
З настанням спеки важливо трохи змінити свій раціон харчування.
Що краще споживати у спекотні дні – поради від лікаря Сумського обласного центру контролю та профілактики хвороб Валентини Курило.
За її словами,з першу слід змінити режим харчування: основний прийом їжі з обідньої пори перенести на сніданок. Не забувайте, що він повинен містити всі необхідні для вашого організму продукти. Замість обіду дозвольте собі легкий перекус. А вечеряйте, як зазвичай, але після того, як спека спаде.
Не забувайте одразу після сну випивати одну склянку води. Щоб було смачніше, додайте в склянку трішки яблучного чи лимонного соку.
Також випивайте склянку води перед кожним прийманням їжі (за 10-15 хвилин). Якщо ви будете дотримуватися цього простого правила, їжа буде швидше перетравлюватися. А це позитивно вплине на ваш імунітет.
Що споживати в спеку?
– більше фруктів та овочів:вони багаті на вітаміни, мінерали та клітковину, які необхідні для підтримки організму в спеку.
– зелень – будь – яка,особливо корисна:кінза, базилік,петрушка,лситовы салати.
– малосольні огірки чудово рятують від спеки;
– не забувайте про яйця
Що пити в спеку:
• кисломолочні напої без цукру;
• зелений чай, можна додавати до нього лимон або імбир.
Яких продукти варто уникати, коли спекотно
• краще уникати будь-яких солодощів, тому що вони можуть викликати процес бродіння у шлунку;
• не варто пити солодкі газовані напої, пакетовані соки, морси;
• приберіть зі свого раціону ковбаси, сосиски;
• також намагайтеся обмежити кількість м’яса.
Уникайте алкогольних напоїв:
Їжте в прохолодному місці:
Не готуйте їжу на відкритому вогні в спеку:
Пам’ятайте: у спеку важливо не тільки правильно харчуватися, але й пити багато рідини, носити легкий одяг та уникати перебування на сонці в найспекотніші години дня.